Pad Thai

Pad thai er en ægte klassiker. Mange stifter bekendtskab med den første gang i et gadekøkken. Retten blev opfundet under 2. verdenskrig, da der var mangel på ris i Thailand. For at promovere nudler, opfandt den thailandske regering retten Pad Thai. Nogle gadekøkkener følger stadig den originale opskrift med tofu, men de fleste serverer retten med kød, typisk rejer eller kylling. Svinekød kan bruges, men da retten blev opfundet, blev svinekød betragtet som kinesisk kød og var derfor uønsket. Pad thai er nem, hurtig og smager rigtig lækkert. Retten er oplagt at tage med, hvis du har mod på at lave to eller flere retter.

Antal Personer:

2

Ingredienser:

  • 200 g kylling, rejer eller gris
  • 3 stk. fed hvidløg
  • 2 spsk. rørsukker
  • 200 g risnudler
  • 3 spsk. fiskesauce
  • 3 spsk. pad thai paste
  • 2 æg
  • 1-2 stk. gulerødder (efter størrelsen)
  • 1 bundt. forårsløg
  • 1 håndfuld friske bønnespirer
  • 3 – 4 spsk peanuts
  • 1 stk. lime
  • 3 spsk. olie

Opskrift:

  1. Rens kyllingen godt, skær den i tynde strimler.
  2. Pil hvidløg og hak dem fint.
  3. Peanuts hakkes fint (f.eks. med minihakker)
  4. Skyl dine bønnespirer godt.
  5. Skræl gulerødderne.
  6. Skær gulerødderne i tynde aflange strimler (eller er du fortsætte med skrælleren).
  7. Hak dine forårsløg fint.
  8. Kog nudler, følg vejledningen på posen.
  9. Varm samtidig olien op i en wok eller en dyb pande.
  10. Steg hvidløg til de er gyldne.
  11. Tilsæt kødet og steg det indtil det er færdigt.
  12. Nu skulle dine nudler også være færdige, og de skylles hurtigt under koldt vand, inden de hældes oven i kød og hvidløg.
  13. Tilsæt Pad Thai pasten og bland det hele godt.
  14. Herefter tilsættes fiskesauce, sukker, halvdelen af de knuste peanuts, bønnespirer og de to æg. Det hele vendes godt.
  15. Til sidst tilsættes forårsløg og gulerødder og det hele vendes en sidste gang.
  16. Når det hele er anrettet på tallerkener eller et fad, så hældes det sidste af de knuste peanuts over.
  17. Limen deles i 4 – 8 både og anrettes pænt på toppen.

Noter:

Retten kan serveres med det meste kød, men personligt foretrækker jeg kylling eller rejer. Vælger du rejer, så husk de ikke skal have så lang tid på panden.
Rette kan med fordel serveres sammen med den stærke thailanske salat med agurk

13 år ago

30 Kommentarer

  1. Hej og tak for gode opskrifter.
    Jeg har tidligere kunne finde din opskrift på den stærke thailandske agurkesalat men nu er siden væk.
    Vi får gæster i morgen og hvis du på nogen måde har tid, ville jeg blive meget glad for at du ville maile opskriften til mig.
    Husker tomat, agurk, hvidløg, chili men mangler marinaden. 🙂
    Hilsen Louise.

    1. Hej Juliane.

      Mange tak for det :). Om de er rigtige er nok et spørgsmål om hvor i Thailand man har været.
      Ingredienser og blandingsforhold skifter ofte – dog er grundelementerne ofte de samme.

      F.eks. laver man Pad Thai med tofu flere steder.

      ///Kristoffer

  2. Det er netop jeg rigtig godt kan lide med opskrifterne – det er basis som man selv kan justere ud fra

    1. Hej Rosalina

      Det tager ca. 30 minutter.
      Det kommer an på hvor hurtig du er til at ordne dine grøntsager.
      Når alt er klart tager det kun 3 – 4 minutter at vende det hele på panden.

      ///Kristoffer

  3. Hej lyder godt nok lækkert men ville høre hvor man kan købe Pad Thai paste?

    1. Hej Troels

      Du kan købe paste og andre specialiteter er i stort set alle asiatiske specialbutikker.
      Jeg ved ikke lige hvor du bor – men langt de fleste større byer har en eller flere af disse asiatiske specialbutikker.

      Søg på asiatisk butik eller noget i den stil, og så den by du er fra. Så burde der dukke nogle op.
      Der er dog flere og flere butikker der begynder at sælge det via en webshop.

      ///Kristoffer

  4. Rigtig god opskrift, jeg vil til at bruge jeres side noget mere 🙂

  5. Hej
    Vil afprøve denne ret i aften.
    Kunne kun finde rød karry pasta i mit lokale supermarked.
    Mon ikke det kan bruges.

    1. Hej Grethe

      Det kan den desværre ikke. Rød karry er noget anderledes end Pad thai.

      Rød karry er stærkt, hvor pad thai er sødt og mildt

      ///Kristoffer

  6. Hejsa

    Jeg elsker Pad Thai og har lavet retten flere gange. Jeg synes dog at når nudlerne og æggene bliver blandet har de en tendens til at klistre voldsomt meget sammen og ender i en klump med resten af ingredienserne ved siden af. Har du mon et trick til at undgå dette?

    Tak for en fabelagtig hjemmeside!

    1. Hej Martin

      Tak for de venlige ord. Jeg er glad for at siden kan bruges.

      Det kan godt være lidt tricky med æg i pad thai. Mit bedste råd er at du skruer lidt op for temperaturen inden du tilsætter æg. Jeg tror ikke det er helt varmt nok når du putter æg i. Husk at rør godt rundt. De gange det har klumpet for mig er når det har stået forlænge uden at blive rørt rundt.
      ///Kristoffer

  7. Jeg lavede retten i går, den smagte fint, men jeg synes den var noget tør.

    1. Hej Bente

      Tak for din kommentar. Det lyder mærkeligt at retten skulle være tør.
      Jeg tror du har stegt tingene for lang tid efter du har tilsat æg.

      Prøv at give den et forsøg igen, og så giv den mindre tid. Så er jeg sikker på den bliver perfekt.

      ///Kristoffer

  8. Kan man evt. bruge Pad Thai fra Santa Maria i stedet for paste og fiskesauce?

    1. Hej Mette

      Tak for dit spørgsmål.
      Du bør kunne erstatte den forslåede pad thai paste med den du har fundet fra Santa Maria. Men du kan ikke nødvendigvis erstatte mængden 1:1. Så jeg vil anbefale at du smager dig frem når du bruger en anden paste.

      Men Pad Thai pasten erstatter ikke fiskesovsen. Så den bør du stadig benytte. Du kan erstatte den med soya hvis du ikke har fiskesovs, men det giver ikke den samme smag og du kan dermed heller ikke regne med mængdeangivelsen.

      ///Kristoffer

  9. Tak for nogle gode og nemme opskrifter, i går lavede jeg kylling med cashewnødder og i dag padthai med kylling – vi havde dog ikke padthai paste, da vi ikke kunne finde det (fandt vi i dag i en af vores lokale forretninger), så vi brugte noget andet paste – sikkert ikke den samme oplevelse, men smagte rigtig godt! 🙂
    begge rigtig gode retter, som minder meget om det jeg fik da vi var i thailand i december
    super fedt at man kan lave god thailandsk mad selvom man ikke er en ørn i et køkken 😀

    ps. tak for tippet om den asiasiske butik i viby, skal helt klart besøges 🙂
    Mvh. Emilie

    1. Hej Emilie

      Tak for de pæne ord.
      Jeg er glad for du kan bruge siden. Hele ideen er netop at gøre thaimad overskueligt for dem som enten ikke har tiden eller lyst til at bruge en masse tid i køkkenet.

      ///Kristoffer

  10. Hej og tak for opskrifter. Luge et spørgsmål: Er pad thai paste det samme som tamarind sauce? Har prøvet med sidstnævnte, men synes ikke, smagen var optimal.vh Catrine

    1. Hej Catrine, beklager den lange svartid. Dit spørgsmål var blevet blokeret af mit spam filter.

      Men nej, de to ting er ikke det samme. Til Pad thai skal du bruge pad thai paste. Du kan godt undvære tamarind sauce, men ikke pad thai paste.

      Mvh
      Kristoffer

  11. Tak for opskriften det er min favorit med rejer og tofu. Samtidig er opskriften simpel og lige til. Selv er nogle af ingredienserne lidt dyre, men med tilbudsavis og en thai forretning i nærheden kan man komme langt.

    1. Hej Alex,

      Tak for din kommentar. Rejer og tofu er også en lækker version. Du har ret i at nogle af specialingredienserne kan være lidt dyre i et alm. supermarked. Men i specialbutikkerne er det straks en anden sag. Østerssauce, fiskesauce og pastes er noget billigere her.

      Velbekomme.

      ///Kristoffer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.