I Thailand elsker man søde sager og især frugt. Efter hovedretterne, er det tid til dessert. En dessert kan være helt almindelig frisk frugt. Men vil du gerne gøre det lidt mere advanceret, så prøv denne lækre opskrift på frisk frugt i sukkerlage med frisk limesaft. Du kan selv bestemme hvilke frugter du vil bruge. Det kan være en klassisk version med f.eks. appelsin, fersken og mango, men du kan også eksperienterer med de mere eksotiske thai frugter. Velbekomme
Antal personer:
8 personer
Ingredienser:
- Frisk frugt til 8 personer (f.eks. appelsin, vandmelon, fersken, mango, honningmelon, ananas eller hvad du ellers har lyst til)
- 2½ dl vand
- 350 g sukker
- 2 tsk citronsaft
- 3 spsk. limesaft
Opskrift:
- Start med at gøre din frugt klar. Skræl de frugter hvor det er nødvendigt, fjern kerner og skær dem i mindre stykker.
- Put dem i en skål.
- Kom sukker og vand i en mindre gryde og varm det op under omrøring.
- Når sukkeret er opløst, skruer du lidt op for blusset og lader det småkoge i ca. 15 minutter. Hold øje med det. Det er klar når konsistensen bliver tykkere.
- Tag gryden af blusset og lad sukkerlagen køle af til stuetemperatur.
- Når lagen er kølet af, tilsættes lime- og citronsaft i lagen. Rør rundt mens du tilsætter saften.
- Hæld lagen over dine frugter og lad det køle helt af i køleskabet inden servering.
Noter:
Man bør ikke gøre frugtsalaten klar for tidligt, for frugterne bliver bløde, hvis de ligger for længe i sukkerlagen. 1-2 timer før servering er i orden.
Type ret: Dessert
Find andet med: ananas, appelsin, citronsaft, fersken, honningmelon, limesaft, mango, sukker, vandmelon