Som Tham Thai

Thailandsk Papaya salat (Som Tham Thai)

Denne opskrift er taget med hjem fra Thailand og stammer fra den nordøstlige del af Thailand. Retten her er den originale version af opskriften til en stærk thailandsk agurkesalat.

Antal personer:

Som salat til hovedret: 3 – 4

Ingredienser:

  • 1 lillepapaya på 400 g.
  • 10 stk. cherry tomater.
  • 4 – 8 stk. friske røde chilier (uden kerner).
  • 4 fed hvidløg
  • 2 – 3 spsk. peanuts (tilsæt evt. flere, alt efter smag).
  • Evt. 2-3 lange slangebønner
  • Evt. 1 spsk. tørrede rejer
  • 2 spsk. fiskesovs.
  • 2 spsk. lime saft (helst saft fra friske lime, men andet kan også bruges).
  • 1 tsk. sukker.

Opskrift:

  1. Skyl og dine  cherry tomater. Put dem i en skål og mas dem, så saft og kerner flyder ud, men uden at ødelægge dem helt.
  2. Skyl din papaya og skræl den.
  3. Læg din papay på et skærebræt og tag en skarp kniv. Skær lange dybe ridser i din papay, jo kortere mellemrum imellem dem jo bedre.
  4. Når du har gjort det hele vejen rundt, tager du din kartoffelskræller og skræller lange tynde og smalle striber af papayen. Det er bøvlet arbejde, men jo mere tålmodighed, jo bedre resultat.
  5. Hak hvidløg og chili fint. Jeg putter det hele i en min minihakker, men du kan også bruge en morter. Put de fint hakkede chilier og hvidløg ned til tomater og agurk.
  6. Tilsæt herefter fiskesov, sukker og limesaft og bland det godt rundt.
  7. Lige inden servering blandes peanuts i salaten og det hele vendes godt. Tilsætter du peanuts tidligere, så bliver de en smule bløde i det.

Noter:

Som med versionen med agurk, så skal denne salat være godt spicy. Du skal prøve dig frem og tænkte på hvem der skal spise salaten. Er det folk der er glade for spicy mad, så giv den 8 chilier, men er det folk der ikke er vant til stærk mad, så brug 4.

Server det i en skål som en almindelig salt eller anret det direkte på hver tallerken, gerne oven på nogle friske salatblade.

 

 

 

14 år ago

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.