Antal Personer:
3 – 4
Ingredienser:
250 gr. oksekød. (kåret i mindre stykker.)
1 stk. forårsløg (skåret i skiver) – alm. løg kan erstatte forårsløg
1 – 2 fed hvidløg (skåret i tynde skiver)
1/4 broccoli (delt i små stykker – brug gerne broccolistokken også)
1/2 rød peber (skåret i mindre tern)
1 – 2 spsk.. sesamfrø
3 spsk. østerssovs
2 spsk. fiskesovs
1 tsk. rørsukker
Frisk peber
Olie til stegning
Opskrift:
- Skær dit oksekød ud.
- Skær broccoli, forårsløg, hvidløg og rød peber.
- Rist sesamfrøene gyldne på en tør, varm pande. Sæt til side og afkøl.
- Varm olien i en wok eller sautepande. Den skal være godt varm.
- Steg oksekød. Det skal gerne have lidt kulør på begge sider, men pas på det ikke bliver tørt.
- Sæt oksekødet til side
- Varm panden op igen – tilsæt lidt mere olie, hvis nødvendigt.
- Tilsæt broccoli, løg og rød peber. Rør godt rundt i det med jævne mellemrum, så du får det med der sætter sig fast på panden. Steg i ca. 5 minutter.
- Tilsæt kød, østerssovs, fiskesovs, sukker og peber.
- Rør godt rundt indtil det hele er blandet godt.
- Smag til med fiskesovs.
- Drys sesamfrø over retten
- Server med ris eller nudler
Noter:
Retten kan serveres med det meste kød, men personligt foretrækker jeg oksekød, da det giver mere kraft og volume til retten.
Type ret: Hovedret