Spicy oksekøds salat (Yum Nua) er en frisk og lækker salat. Den er perfekt som en lækker let ret, eller som tilbehør/salat, hvis du får gæster og vil diske op med flere forskellige thairetter. Velbekomme!
Antal personer:
4 personer (som forret eller salat)
Ingredienser:
Salat
450 gr. oksefilet
1 tomat eller 2 – 3 stk. cherrytomater
1/2 rødløg
1/2 forårsløg
1/2 agurk
4 – 6 stk. salat blade (til at servere det hele på)
3 spsk. friske korianderblade
2 spsk. mynte blade
Dressing
1 fed hvidløg
2 – 3 stk. røde chillier (fint hakket)
1 spsk. citrongræs
1 tsk. rørsukker
2. spsk. fiskesovs
2 1/2 spsk. limesaft.
Opskrift:
- Skær din oksefilet, så skæres kødet ud i 4 – 5 bøffer Bøfferne steges indtil de er færdige (1 – 2 minutter pr. side).
- Lad kødet hvile når du tager det af panden (10 – 15 min.)
- Bøfferne skæres i skiver, ca. 1/2 cm i bredden og sættes til side.
- Hak chilier og citrongræs fint.
- Bland fiskesovs, limesaft, hakket chili, hakket citrongræs og sukker sammen i en skål.
- Vask salatbladene og læg dem på et viskestykke så de bliver tørre (eller put den i en salatslynge).
- Skær tomaterne i grove stykker (del hver cherrytomat i 4 stykker.)
- Hak rødløg løget fint.
- Skør foråsløget i tynde skiver – brug gerne toppen også.
- Vask agurken, del den på midten og fjern indmad, skær agurken i tynde skiver.
- Hak mynte og koriander (jeg foretrækker groft, men større blade ser pænere ud i salaten). Faktisk kan du bare rive det med hænderne.
- Put oksekødet i en skål, tilsæt rødløg, foråsløg, agurk, mynte og koriander.
- Hæld dressingen over og blandt forsigtigt sammen.
- Put salatbladene på et fad og put oksekødsblandingen oven på, anret med tomater på toppen.
Noter:
Alene er retten lige let nok som hovedmåltid, men perfekt som forret eller salat. Vil du gerne have den som hovedret, så kan servere nogle ris til.
Jeg anbefaler en omgang stegte ris, for at gøre det lidt mere spændende, men almindelig hvide ris kan også bruges.