Prøv en frisk og anderledes dessert fra thai køkkenet. Denne lækre risbudding med appelsin (eller andet frisk frugt) er en perfekt afslutning på dit thaimåltid. I Thailand oplever de fleste turister desværre kun is og andre vestlige desserter. Men desserterne i Thailand er stærkt undervurderet og det kan klart anbefales at prøve denne (eller andre desserter) fra Thailand. Velbekomme!
Antal personer:
4 – 6 personer
Ingredienser:
1 l. kokosmælk
100 gr. klister-ris
50 gr. brun farin
1 knsp. stødt kanel
1 knsp. salt
4 friske appelsiner
Opskrift:
- Tænd din ovn og sæt den på 160 grader varmluft.
- I et ildfast fad, blander du ris, salt, kanel, brun farin og kokosmælk.
- Stil fadet i ovnen og lad det stå i ca 60 min.
- Rør lidt rundt undervejs, så du undgår store klumper ris.
- Det er færdigt når risene er kogt og massen har en cremet konsistens.
- Tag risbuddingen ud og lad den stå og køle lidt af.
- Imens skyller du og skærer appelsinerne i skiver (eller både).
- Anret et par skefulde risbudding i en skål og put dine
appelsinskiver på toppen.
Noter:
Du kan erstatte appelsin med andet frisk frugt, f.eks. mango, papaya eller banan.
Type ret: Dessert