Lynstegt kylling i kokossovs pad gathi er en af de nemme og hurtige retter at lave. Når først råvarerne er gjort klar, tager det kun små 10 minutter før maden er klar til servering. Retten smager fantastisk, uanset om du vælger den mere originale version hvor det kun er kylling og ærter, eller hvis du tilsætter lidt ekstra grøntsager, som jeg har gjort i denne version.
Antal personer:
2 – 3
Ingredienser:
250 g kylling.
2 spsk. neutral olie.
1 – 2 tsk. rød chilipasta.
2 spsk. fiskesovs.
1 kop søde thai basilikumblade.
1 håndfuld grønne ærter.
½ rød peber
1 stk. løg
½ ds. kokosmælk.
Opskrift:
- Kog først dine ris – følg anvisningen på posen.
- Skær din kyling i tynde aflange stykker.
- Bruger du friser ærter, så tag dem ud af bælgen.
- Varm olien op i en wok eller sautepande. Det er vigtigt olien og panden er varm. Retten skal lynstege og ikke koge.
- Tilsæt rød chilipaste og rør godt rundt.
- Tilsæt din kylling og bland dem godt med den røde chili paste.
- Steg kyllingen et par minutter.
- Tilsæt rød peber og løg og svits det hurtigt på panden.
- Tilsæt fiskesovs, kokosmælk og ærter og lade det koge i et par minutter, indtil retten er begyndt at tykne.
- Til sidst tilsætter du basilikumblade og rører godt rundt inden servering.
Noter:
Du kan godt anvende alm. basilikum, men så brug kun den halve mængde – ellers smager det for meget igennem. Erstat den anden halvdel med spinatplade (bare for rettens udsendes skyld).
Er du til stærk mad, kan du sagtens bruge mere rød chilipaste..