Personligt kan jeg godt lide denne ret da den er hurtig at lave og så smager den rigtig godt. Det er selvfølgelig et must at man kan lide ingefær da denne ret er gennemsyret af ingefær. Om ingefær kan man sige at jo friskere ingefær roden er, jo mildere er smagen. Mange mener ingefær er rigtig sundt, at det mindsker kvalme og at det sætter forbrændingen op. Personligt aner jeg ikke om det passer, jeg syntes bare det smager godt.
Antal personer:
Retten er til ca. 2 personer.
Ingredienser:
ca. 200 gr. kylling
2-3 fed hvidløg
1 spsk. fiskesovs
1 spsk. østerssovs
1 spsk. olie
1 dl. frisk ingefær
1 dl. forårsløg
Opskrift:
- Skræl din ingefær og skær den ud i lange stænger eller riv den i tynde, brede stykker og put dem i noget koldt vand. Tilsæt lidt salt.
- Rens kyllingen brystet (eller hvad du nu har valgt) og skær de i aflange størrelser alt efter smag. (skærer det selv i ca. 1 x 5 cm.).
- Vårløg og hvidløg hakkes i små tynde skiver.
- Tænd din wok eller sautepande og tilsæt olien.
- Når olien er varm, tilsættes de fint hakkede hvidløg og de steges indtil de er gyldne
- Tilsæt kyllingestykkerne og det hele vendes godt og grundigt i et par minutter.
- Tilsæt nu fiskesovs og ingefær og vend det hele.
- Derefter tilsættes østersovsen og det hele vendes godt og grundigt sammen.
- Lige inden du tager retten af, tilsætter du de fint hakkede forårsløg og vender det hele.
Noter:
I Danmark har jeg aldrig oplevet at retten kan blive for tør (der er jo vand i vores kylling). Men skulle du have fået fat i noget god kvalitetskylling uden tilsat væske, så kan det blive en smule for tørt. Hvis det er tilfældet tilsætter du bare lidt vand.
Vælg altid en så frisk ingefær som overhovedet muligt – det gør det nemmere at få en god behagelig smag. Du kan også med fordel putte ingefæren i blød efter tilberedelsen for at tage lidt af den skarpe smag og så gør det ingefæren mere blød og lækker.
Man bør altid først hakke ingefæren lige inden brug.
Vedrørende retten: Gai pad khing – jeg er glad for sovsede retter, kan man lave ekstra af marinaden og bruge den som ‘sovs’ hvis man synes den mangler væde?
Hej Stine
Ja og nej.
Først og fremmest er det ikke en ret der skal være sovset 🙂 Den skal være lidt mere sticky i det fremfor tynd og flydende.
Du kan selvfølgelig godt lave lidt mere af marianaden – men om det bliver godt skal jeg ikke kunne sige. Det kan nemt blive ret voldsomt hvis man bruger meget fiskesovs og østerssovs.
Men hvis du forsøger dig og det smager godt, så sig endelig til, så tilføjer vi det til opskriften 🙂
///Kristoffer
Hej Lisbeth.
Det er jo smag og behag med sovs til disse retter 🙂 men godt du har fundet en løsning så retten passer til jer 🙂
Velbekomme.
///Kristoffer
Hej Kristoffer
Jeg ved ikke om du stadig holder `live` i din mad blok her.
Jeg må blot benytte lejligheden til at sige vi inden for de sidste par måneder har lavet en del af dine retter og de smager super godt.
Dejligt er det også, af de fleste af retterne og er dimensionerede til 2. personer.
Hej Kia
Jeg holder skam stadig liv i bloggen. Men jeg har ikke så mange nye opskrifter. Så det bliver kun til at svare på lidt spørgsmål.
Jeg er glad for at I kan bruge mine opskrifter og at det smager godt.
Mvh
Kristoffer