Opskriften burde måske ikke hedde klisterris med karamelliserede bananer. Du kan nemlig bruge de fleste slags frugter til denne opskrift. Har du prøvet denne dessert i Thailand, ved du også at den kan varierer meget med hensyn til hvilken frugt der bliver brugt. Jeg har valgt banan da den er nem at skaffe og arbejde med. Men mango, æbler, ananas, appelsin eller lignende kan sagtens bruges. Velbekomme!
Antal personer:
4 personer
Ingredienser:
400 gr. ris
2½ dl. fløde
50 gr. sukker
50 gr. smør
4 bananer
50 gr. brun farin
3 spsk. limesaft
Opskrift:
- Hvis du vil lave desserten helt rigtigt, så skal risene stå i vand natten over og tilberedes i en dampkurv (ca. 45 min.)
- Du kan også lave risene alm. men så kræver det du får hældt vandet fra og lader risene dampe af inden brug.
- Rør fløde og sukker i en gryde, sammen med dine ris.
- Rør rundt i blandingen i ca. 20 min. under lav varme. Du er færdig når risene har optaget væsken.
- Tag risene af og dæk dem til med et viskestykke, så de holder sig varme.
- Smelt smør i en gryde ved medium varme.
- Skræl dine bananer og skær dem i aflange tynde skiver.
- Tilsæt dine bananer og sauter dem til de er flotte og gyldne. De skal vendes ofte undervejs.
- Når de er blevet gyldne, tilsættes brun farin.
- Steg videre til den brune farin er smeltet og du har en sirupagtig konsistens i gryden.
- Dryp den friske limesaft over bananerne og server sammen med dine ris.
Noter:
Du kan købe en dampkurv i de fleste specialbutikker. Men du kan også nøjes med en alm. si, hvor du bare lægger et låg over.
Type ret: Dessert