Thom kha gai er en rig, frisk og varm suppe. Det er en klassiske thai suppe og du kan få den serveret i stort set hele Thailand. Retten kan godt skifte lidt fra region til region og i det sydlige Thailand, hvor jeg har opskriften fra, bruger man gurkemeje til at give den lidt kulør. I Thailand bruges retten ofte sammen med andre ting eller som forret.
Antal personer:
Retten er til 4 personer.
Ingredienser:
- 400 gr. kylling
- 1 ½ ds kokosmælk
- 1 spsk. fiskesovs
- 1 løg
- 4- 5 skiver galangarod (kha)
- 1 lille stilk citrongræs
- 1 spsk. frisk presset citronsaft
- 1 lille drys gurkemejerod
- 4 – 5 små blandede røde og grønne chilier
- 2 kaffir limeblade
- Tilsæt evt. vand hvis der mangler lidt væske.
Opskrift:
- Kyllingen skæres i mindrestykker
- Galangaroden skæres i tynde skiver
- Chili skæres i forskellige størrelser.
- Citrongræs masses med den flade side af kniven og skærres i 3 – 4 stykker.
- Kaffirbladene skæres i meget tynde strimler.
- Varm kokosmælken op i en gryde.
- Kylling, chili og citrongræs tilsættes og bringes i kog.
- Tilsæt resten af ingredienserne (undtagen kaffirbladene)
- Lad retten simre i ca. 5 min og smag den til.
- Lad den simreyderligere ca. 5 min. (Indtil kyllingen er færdige)
- Hæld suppen i små skåle eller en stor og drys med kaffirbladene
Noter:
Retten serveres klassisk med kylling, men man kan i princippet serveres med andre typer kød.
Retten er spicy er serveres derfor ofte sammen med andre retter eller som en forret.
Suppe? Mangler der ikke vand eller andet væske i denne opskrift?
Mvh
Christian Meier
Hej Christian
Tak for din kommentar. Du har ret.
Der skal 1½ dåse kokosmælk i og ikke kun en ½.
Jeg har desuden tilføjet lidt vand hvis man syntes der mangler lidt væske.
Mvh
Kristoffer